Bild på plakat för att ansöka om kau-kortetNu är jag tillbaka vid universitetet för sista gången innan jag tar ut kandidatexamen.

Tidigare programtitel ”Webb och Multimedia” blir nu ”Webbutveckling” i mitt examensbevis. Jag läser in nya specifika kurser inom webbprogrammering nu under våren 2019 för att förbättra och fördjupa min kunskap i kodning, samt kompletterar laborationer som jag har sedan tidigare. Kurser jag läst 2019 på 50% var:

  • HTML och CSS för webbutveckling, med fokus på HTML5, CSS3 och responsiv layout.
  • JavaScript  för webbutveckling, med fördjupningselement inom DOM (Document Object Modelling) för min del
  • Multimedia för webben
  • Utveckling av webbapplikationer med fördjupning inom jQuery

Nu under våren 2020 blir det ett nytt ämne i kandidatuppsatsen. Det ska bli fokus mot hållbar konsumtion i digitala köpprocesser. Som förälder har jag blivit mycket medveten om konsumtionens avtryck på miljön som vi lämnar till eftervärlden. Min fråga i detta fallet är vad handlare gör för att upprätthålla sin hållbarhetspolicy och hjälpa sina kunder att göra ”bättre” val. Är de aktuella märkningarna av produkterna användbara för att hjälpa konsumenten eller behövs det något nytt? Kan det vara så att märkning kan vara en implementeringsfråga i webbutiker?

Har ni en position ledig för sommarjobb, deltidsjobb framöver eller är intresserade av hur er verksamhet skulle kunna bli mer effektiv i kommunikationen och digitaliseringsprocessen nedåt i organisationen/företaget?

Hör av er!

Decirée Hofvander Backman